Patarimai siunčiantiems į Australiją
siųsk24.lt
Patarimai
2021-08-18

Australija daug prisidėjo prie Azijos ir Ramiojo vandenyno regiono elektroninės prekybos augimo ir taip ji tapo viena didžiausių internetinės prekybos rinkų šioje teritorijoje. To priežastis – stipri Australijos ekonomika ir infrastruktūra. Nors siuntimas į Australiją gali atrodyti bauginančiai, tačiau tai yra puikus būdas plėsti savo e. prekybos verslą bei integruotis į Azijos ir Ramiojo vandenyno šalių rinką.

Internetinės prekybos augimas Australijoje

Australijoje internetinė prekyba sparčiai auga, tačiau pastaraisiais metais pastebimas tikras sprogimas – numatomas augimo tempas yra 8,9 %, tad iki 2022 m. pajamos, gautos iš internetinės prekybos, turėtų padidėti iki 16 969 mln. dolerių.

Australų mėgstami pirkiniai internetu

Per pastaruosius kelerius metus Australijoje perkamiausi buvo šie produktai:

  1. Apranga
  2. Elektronika
  3. Kompiuterinė įranga
  4. Knygos
  5. Baldai
  6. Alkoholis

Taip pat vertėtų žinoti, kad australams itin imponuoja kuo pigesnis siuntimas ir įvairūs išpardavimai. O jeigu dar pasiūlysite ir išankstinių užsakymų galimybę bei teiksite įvairius atostogų pasiūlymus, tikrai sulauksite sėkmės.

Populiarios prekyvietės Australijoje

Australai mėgsta apsipirkinėti tiek vietinėse, tiek pasaulinėse internetinėse prekyvietėse, tokiose kaip:

  • „eBay“
  • „Amazon“
  • „Trade Me“
  • „GraysOnline“
  • ASOS

Geriausias metas pardavinėti internetu Australijoje

Laikotarpiai, kai pardavimai internetu Australijoje pakyla į neregėtas aukštumas, yra:

  • Religinių švenčių metu (tokių kaip šv. Velykų, šv. Kalėdų ar Dyvalio);
  • Tarptautinių švenčių metu (tokių kaip Pasaulinės Žemės dienos ar Motinos dienos).

Atskirai reikėtų išskirti Tėvo dieną. Tėvo diena  Australijoje švenčiama pirmąjį rugsėjo sekmadienį (o ne birželį kaip daugelyje kitų valstybių), todėl tai gali būti gera proga parduoti daug savo prekių neįprastu metu.

Siuntų siuntimo tendencijos Australijoje

Kadangi Australija yra labai atoki šalis, pirkėjai yra pripratę prie kiek ilgesnio pristatymo laiko, kuris paprastai siekia 5–7 dienas. Pastaruoju metu 62 % Australijos mažmenininkų pastebėjo, kad, didėjant siuntų pristatymo būdų įvairovei, pirkėjai dažniau užsakymą įvykdo iki galo, nes gali rasti pigesnį pristatymo būdą. Ilgą laiką daugelis australų atsisakydavo užbaigti vykdyti savo užsakymą, kai pamatydavo siuntos pristatymo išlaidas.

Todėl siunčiant į Australiją labai svarbu pasiūlyti daugiau nei vieną pristatymo būdą. Pagalvokite ir apie pristatymą savaitgaliais arba po darbo valandų, nes net 75 % australų pageidauja pristatymo tokiu laiku. O, jeigu esate įsikūrę Australijoje ir norite pradėti prekiauti internetu, apsvarstykite galimybę vykdyti savo vidaus ir tarptautinius užsakymus naudodami „Easyship“.

Į ką privalu atkreipti dėmesį prieš siunčiant į Australiją

Prieš siųsdami į Australiją, įsitikinkite, kad:

  • žinote, ką Jums leidžiama siųsti. Importuoti tokias prekes kaip kosmetiką, dažymo priemones ar kramtomąjį tabaką gali būti labai sunku, jei neturite licencijos;
  • atidžiai perskaitėte prekių, kurias draudžiama siųsti į Australiją, sąrašą;
  • Jūsų muitinės dokumentai yra visiškai užpildyti ir visa informacija yra teisinga, nes Australijos muitinėje taikoma itin griežta patikra;
  • galėsite savo siuntą atsiimti per 30 dienų – priešingu atveju Australijos muitinė ją sunaikins.

Importo mokesčiai siuntoms į Australiją

  • Neapmokestinama vertė: 1000 AUD;
  • PVM Australijoje gautoms ir muitinamoms siuntoms yra 10%;
  • Mokesčiai skaičiuojami tik nuo prekių vertės.

Daugiau informacijos apie importo mokesčius Australijoje rasite čia.

Taigi, dėl sparčiai augančios Australijos ekonomikos pravartu užmegzti kuo glaudesnius ryšius su šia valstybe, nes tai gali būti nepaprastai svarbu Jūsų e. prekybos verslo ateičiai. Svarbiausia suprasti siuntų gabenimo į Australiją subtilybes – tada tikrai susilauksite sėkmės!