Kaip tinkamai supakuoti siuntą? Pagrindiniai patarimai ir praktika
siųsk24.lt
Patarimai
2021-02-17

Svarbu žinoti, kaip tinkamai supakuoti siuntą ar siuntos pakuotę, ir visai nesvarbu, ar siunčiate daiktus klientams, ar siunčiate gimtadienio dovaną savo artimam. Siuntimo išlaidos gali greitai padidėti, jei nebūsite susipažinę su siuntų siuntimo taisyklėmis ar siuntų reikalavimais, bei neskirsite laiko ar neieškosite būtų kaip nepermokėti už siuntos siuntimo paslaugą, o kaip tik stengsitės sutaupyti. 

Penki būdai paruošti siuntą siuntimui, kad maksimaliai padidintumėte siuntų siuntimo proceso efektyvumą ir galėtumėte sutaupyti siųsdami siuntas:

1. Žinokite, ką siunčiate

Priklausomai nuo norimo siųsti daikto, apmokestinimas vykdomas pagal siuntos išmatavimus ir svorį. Priklausomai nuo siuntos turinio tipo, skirtingam siuntos turiniui gali būti taikoma ir skirtinga siuntos siuntimo kaina. Pasidomėkite siuntų tarnybos teikiamomis paslaugomis ir mokesčiais, gali būti, kad jei pavyzdžiui siunčiate dokumentus, ar smulkias siuntas, joms gali būti taikomos mažesnės kainos, nei jei siųstumėte tuos pačius dokumentus ar smulkius daiktus įprastos siuntos pavidalu.

2. Naudokite tinkamą pakuotę siuntai

Jei turima siuntos dėžė yra daug didesnė nei jums reikia, sumokėsite daug daugiau, jei ją išsiųsite, nei įprastai dėžę siuntai atitaikydami priklausomai nuo siuntos dydžio. Turėkite omenyje tai, kad maža dėžė tinkamai neapsaugos jūsų siunčiamo daikto, o per didelei dėžei reikės pakankamai daug pakavimo medžiagos, kad užpildytų tuščias vietas. Stenkitės atrasti ir pritaikyti tokio dydžio dėžę, kuri atitiktų Jūsų siunčiamo daikto dydį.  Taip optimizuosite pakavimo medžiagų naudojimą ir sumažinsite bendras siuntimo išlaidas. Siuntų pakavimo patarimus galite rasti čia.

3. Neperkraukite siuntos pakuotės

Per didelis daiktų kiekis siuntos pakuotėje – siuntos dežėje, nesumažins siuntos siuntimo kainos, nes gali tekti sumokėti ne tik už siuntos dydį, tačiau ir svorį. Visų pirma, siūloma pasidomėti ką apmokestina siuntų siuntimo tarnybą- siuntos dydį, realų ar tūrinį svorį. Tačiau jei ir bandysite siųsti sunkią, perkrautą siuntą, užtikrinkite jos saugumą taip, kad siunta neatsidarytų, nesuplyštų ir siuntos turinys neišbyrėtų siuntos gabenimo metu.

4. Stenkitės optimizuoti tai ką siunčiate

Pasistenkite sumažinti tai, ką siunčiate! Bandykite naudoti mažesnes dežutės ar atitinkamus vokus – taip galite sutaupyti, nei siųsdami įvairius daiktus įprastai, didesnėse dežėse, taip permokėdami už siuntą. Naudodami mažesnę dėžutę ar voką galite sutaupyti. Bet ne tik galvokite apie tai, kaip rasti mažiausią dėžutę, dažnai galite sumažinti siunčiamų daiktų dydį efektyviai tvarkydami siuntos paketo turinį. Pavyzdžiui ruošiate išsiųsti marškinėlius? Užuot atsitiktinai įmetę marškinėlius į jiems per didelę siuntos pakuotę ar dėžę, tvarkingai sulankstykite marškinėlius taip, kad jie tilptų į paminkštintą voką.

5. Investuokite į siuntų pakuočių įsigijimą ir jų išsaugojimą

Kai norite nedelsiant išsiųsti pakuotę, apmaudu neturėti tinkamo dydžio dėžutės po ranka. Įsigykite Jums tinkamiausio dydžio pakuotes siuntų siuntimui, arba išsaugokite pakuotes nuo Jums jau gautų siuntų (tik nepamirškite pašalinti ar uždengti jau nebeaktualios siuntėjo / gavėjo informacijos) ir naudokite jas, taip vadovaudamiesi tvarumo principais, kurie šių dienų pasaulyje yra ypač aktualūs.